Skip to content

Personopplysningene til et medlem har forsvunnet!

Hvis personopplysningene til et medlem har forsvunnet, for eksempel fra deltakerlister, kan grunnen være at medlemsnummeret ikke lengre finnes i Focus. Det kan være fordi medlemmet har vært utmeldt i 2 år eller mer, og da slettes personopplysningene. Det kan også være et medlem som har fornyet sitt medlemskap, og fått nytt medlemsnummer.

Medlemmer får nytt medlemsnummer i følgende situasjon:
  1. Kari Nordmann har vært medlem, men fornyet ikke medlemskapet sitt i fjor. Hun hadde medlemsnummer 123.
  2. I år skal hun være med på tur, og blir medlem igjen for å få medlemsrabatt.
  3. Hun benytter innmeldingsskjemaet for å fornye medlemskapet, og får tildelt nytt medlemsnummer 456. Dette medlemsnummeret blir koblet til deltakerlisten.
  4. Dagen etter behandler medlemsservice innmeldingen, og ser at hun var tidligere medlem. Da gir de henne forrige medlemsnummer 123.
  5. Bruker med medlemsnummer 456 slettes fra medlemsregisteret, og koblingen fra deltakerlista finner ikke noe medlem lengre.
Utfordringen her er at Sherpa / Min side ikke fanger opp at medlemmet har fått nytt medlemsnummer. Medlemsservice har rutiner for å oppdatere dette manuelt i Sherpa, men uheldigvis kan det hende fra tid til annen at noen medlemmer ikke fanges opp av disse rutinene.

Hva kan vi gjøre med dette?


Du kan sende både nytt og gammelt medlemsnummer til hjelp@dnt.no, så vil vi oppdatere referansen slik at personopplysninger (i deltakerlister og liknende) vil peke riktig.

Feedback and Knowledge Base